Home » Status Khairy Jamaluddin dalam UMNO diketahui petang ini
Berita Dalam Negara Politik

Status Khairy Jamaluddin dalam UMNO diketahui petang ini

Khairy sebelum ini mengkritik gesaan untuk menghalang jawatan Presiden dan Timbalan Presiden dipertandingkan oleh rakan-rakan dalam partinya. – Gambar fail BERNAMA

KUALA LUMPUR: Status keahlian bekas Ketua Pemuda UMNO, Khairy Jamaluddin dalam parti akan diketahui petang ini.

Timbalan Presiden UMNO, Datuk Seri Mohamad Hassan mengesahkan perkara itu dalam sidang media selepas membuat tinjauan kerja ke tapak pembinaan perumahan program Satu Anggota Satu Rumah (SASaR) Angkatan Tentera Malaysia (ATM), di Sungai Besi, hari ini.

“Petang ini,” katanya ringkas ketika ditanya pemberita.

Khairy sebelum ini membidas Ahli Majlis Tertinggi Umno, Datuk Puad Zarkashi kerana mempersoalkan tindakannya memuji beberapa ahli parti yang membuat aduan kepada Pejabat Pendaftaran Pertubuhan (RoS) terhadap keputusan UMNO untuk mengekalkan dua jawatan tertinggi parti itu daripada ditandingi dalam pemilihan parti.

Khairy mengkritik gesaan untuk menghalang jawatan Presiden dan Timbalan Presiden dipertandingkan oleh rakan-rakan dalam partinya dan menyifatkannya sebagai “kegilaan” dan cubaan untuk menyekat demokrasi.

Malah dalam kempennya pada Pilihan Raya Umum Ke-15 (PRU15) pada November lalu, bekas Ahli Parlimen Rembau itu turut mendakwa, UMNO telah hilang arah dan perlu kembali ke akar umbinya. 

— Madiha Abdullah

About the author

Wa

Add Comment

Click here to post a comment