Home » Gagasan Rakyat Tambunan sokong penuh kepimpinan Dr Jeffrey
Berita Tempatan Politik

Gagasan Rakyat Tambunan sokong penuh kepimpinan Dr Jeffrey

Victor (dua dari kanan) menyatakan pendirian tersebut kepada media seusai Majlis Sambutan Tahun Baharu Cina 2024 Peringkat Daerah Tambunan pagi tadi

TAMBUNAN: Parti Gagasan Rakyat Sabah (Gagasan Rakyat) bahagian Tambunan hari ini menyatakan pendirian untuk terus menyokong kepimpinan Datuk Seri Panglima Dr Jeffrey Kitingan sebagai Wakil Rakyat di kawasan berkenaan.

Ketua Bahagian Gagasan Rakyat Tambunan Dato Victor P. Paut menyatakan pendirian tersebut kepada media seusai Majlis Sambutan Tahun Baharu Cina 2024 Peringkat Daerah Tambunan pagi tadi.

“Kewujudan Gagasan Rakyat DUN Tambunan bertujuan untuk memperkukuhkan lagi persepakatan antara anggota Gabungan Rakyat Sabah (GRS) dan bukan untuk mengambil alih kepimpinan yang sedia ada.

“Ramai yang menularkan berita tentang kemunculan Gagasan Rakyat di sini adalah untuk mengucar-kacirkan politik..Itu cuma khabar angin dan fitnah semata-mata,” jelas beliau kepada media.

“Kerjasama yang rapat dan erat di antara anggota GRS itu adalah lebih baik dan kami akan terus berusaha untuk memperkasakannya sampai bila-bila demi mengukuhkan lagi Kerajaan Negeri Sabah,” ujar Victor.

TAMAT